Hírek

Kaputechnika

Szekcionált garázskapuk

 

 

Elektromos kapunyitók    Távirányítók            Telepítés, szervíz,alkatrész

Szekcionált kapu már:bruttó 119.900.- ft -tól

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szavazás

Fórum

Nincsenek témák!

Biztonságtechnika

Riasztók

Beléptetők

Tűzjelzők

 GSM Modulok

Kültéri védelem

 

Digitális Televíziózásról

Technológia és tudnivalók a digitális földfelszíni műsorszórásról

 

A televíziózás világában egyre nagyobb teret nyer a digitális műsorszórás, amely képes gyökeresen megváltoztatni a televíziózás szokását. E rendszer kiépítésére jött létre 1993-ban a DVB néven ismertté vált páneurópai platform. A szervezet feladata, hogy koordinálja a szabványos digitális televíziós sugárzás összehangolt bevezetését a különböző országokban.
A DVB ajánlásai alapján az alábbi szabványok kerültek kidolgozásra
  • DVB-T: digitális földfelszíni műsorszórás a VHF-UHF sávban
  • DVB-H: digitális műsorszórás mobilkészülékekre
  • DVB-S: digitális műsorszórás műholdon keresztül
  • DVB-C: digitális műsorelosztás kábelhálózatokon
 
A DVB-T, a földfelszíni digitális sugárzás, megoldásainak köszönhetően nagyobb műsorválasztékot, kiváló minőséget és megbízható vételt biztosít a nézők számára. A DVB-T emellett egy olyan "jövőbiztos" rendszert is jelent, amely új piaci és üzleti lehetőségeket képes teremteni. Általános bevezetése frekvenciák felszabadítását teszi lehetővé új szolgáltatások számára.
 
A MinDig TV
A MinDig TV szolgáltatás legfontosabb előnye, hogy előfizetési díj, hűségnyilatkozat és szerződés nélkül, ingyenesen vehetjük igénybe, ha rendelkezünk megfelelő vételi eszközökkel. Kifogástalan digitális kép- és hangminőség, kényelmes kezelhetőség (pl. elektronikus műsorújság) jellemzi. A hét közül három tévécsatornát akár HD minőségben, az euronews hírcsatornát pedig angol, német és francia nyelven nézhetjük.
 
A korábbi, analóg kínálathoz (m1, RTL Klub, TV2) képest jóval több csatorna (m1, m2, RTL Klub, TV2, Duna TV, Duna World, euronews) műsora elérhető, ráadásul kiváló minőségben, szellemkép, villódzás, színtorzulás nélkül. A legmodernebb technológia alkalmazásával nagyfelbontású (HD) adásokat is foghatunk ingyenesen.
A MinDig TV szolgáltatás keretében szabadon fogható csatornákért természetesen továbbra sem kell előfizetési díjat fizetni, ezáltal a digitális földfelszíni platform egyedülálló rugalmasságot kínál a néző számára: maga dönthet arról, hogy kizárólag a szabadon fogható, kódolatlan adásokat kívánja igénybe venni, vagy pedig ezen felül további népszerű csatornákhoz is hozzá kíván jutni a fizetős szolgáltatás keretében.
  
A Szolgáltatás eléréséhez az alábbiakra van szükség
  • megfelelő antennára és az ahhoz kapcsolódó eszközökre (kábelek, erősítők, stb.)
  • egy DVB-T MPEG4 dekóderre (azaz jelátalakító készülékre) vagy egy olyan televízióra, amelybe már beépítették az MPEG4 dekódert
  • egy Conax CAS7-es kártya leolvasóra (amennyiben a dekóder vagy a beépített dekóderrel rendelkező televízió nem képes a Conax CAS7-es kódolt kártya fogadására)
  • egy "MinDigTV Extra" kártyára (kódolt kártya).
A kódolt adások vételére kizárólag a Conax CAS7-es kártya leolvasóval ellátott készülékek alkalmasak. A készülékek a kiskereskedelemben számos helyen megvásárolhatóak.
A vételhez megfelelő antennákról és az ahhoz kapcsolódó eszközökről (kábelek, erősítők, stb.) honlapunk tájékozódhat.